Dobar plan za prodaju stana- put ka brzoj realizaciji

Prodaja stana može biti veoma stresna iz više razloga. 

U društvu kao što je naše, nekretnina u koja je u prodaji najčesće predstavlja najvredniju stvar u materijalnom smislu koju čovek ima. Sama pomisao na to da bi mogao da pogreši, svakog potencijalnog prodavca obavija nebrojenim brigama.

Dolazak kupaca, ma koliko željno očekivan, remeti dnevnu rutinu i komociju ukućana, naročito ako su gledanja česta, a prodaja se iz bilo kog razloga oduži.

Radoznalost i raspitivanje komšija koji znaju da je stan u prodaji, unosi dodatnu nervozu vlasnicima jer niko ne želi da sa celom zgradom deli tako lične brige.

Tu je naravno i niz saveta koje prodavci dobijaju sa svih strana, a koji neretko unose dodatnu konfuziju, strepnju i strah od pogrešnih odluka.

Šta je rešenje?

Jednostavno – staviti prodaju svog stana pod svoju kontrolu.

I šta još?

Pouzdan posrednik, najbolje po preporuci.

POSTOVANI PRODAVCI :

  1. Budite 100% sigurni da zelite da prodate stan. SAVET: Neka odluka o prodaji nekretnine bude rezultat zajedničke volje svih članova porodice ili suvlasnika (npr. više naslednika na jednoj nekretnini).
  2. Odredite  realnu  cenu koja će privući sve potencijalne kupce. PREPORUKA: Najbolji savet o realnoj ceni nekretnine koju prodajete dobićete od svog agenta. Ne od komšija, rođaka, kolega, kumova i ostalih “upućenih“. Za razliku od njih, agenti imaju uvid u stvarno postignute cene prodatih nekretnina.
  3. Neka prostor bude uredan i provetren za vreme pokazivanja.
  4. Sklonite kućne ljubimce ili ih držite pod kontrolom (ne vole svi životinje u stanu).
  5. Sklonite garderobu sa nameštaja, kao i obuću sa poda, neka prostor bude pregledan.
  6. Zamenite pregorele sijalice.
  7. Budite ljubazni i nenametljivi.
  8. Dokumentacija stana mora biti potpuno sređena i uredno složena, pre svega zbog Vas, pa samim tim i zbog budućeg vlasnika.
  9. Prezentaciju stana prepustite Vašem agentu, to je njegov posao. Nemojte mu upadati u reč i iznositi informacije koje niko nije tražio, kupcu treba ostaviti vreme da bez pritiska stekne kompletan utisak o prostoru – to je smisao prezentacije. Nisu retki kupci koji već na prvom gledanju postavljaju pitanje o tzv. “poslednjoj ceni”. Savet je da se ne izjašnjavate po tom pitanju. Prepustite svom agentu da u Vaše ime pregovara tek pošto kupac iznese ponudu. Tako ćete preko posrednika imati uvid u svaki trenutak pregovora ali nećete biti izloženi direktnom pritisku kupca ili njegovog agenta.

Iskustvo pokazuje da se svaka nekretnina može prodati – kako nov, kvalitetan stan, tako i onaj u lošijem stanju ili na obodu grada, na poslednjem spratu ili u suterenu, stan u zajedničkom dvorištu ili pod hipotekom. Nema nekretnine koja neće naći kupca pod uslovom da je CENA REALNA i da je PRODAJA DOBRO OGLAŠENA.

table-629772_640
Uredan stan svima olakšava život tokom kupovine/prodaje stana

 

SAVET:

Ne morate da budete sami svoj agent!

Odaberite posrednika koji će kvalitetno oglasiti prodaju Vašeg stana, pregledati dokumentaciju i pomoći ako treba da se dopuni. Dobar agent će Vas uputiti u stvarno stanje na tržištu (oglasi su često “puste želje“ prodavaca), primati sve pozive kupaca i kolega i davati informacije, zakazivati gledanja, prenositi ponude i pregovarati, biti u vezi sa Advokatom, Notarom, Bankom, pomoći Vam u obavezama posle prodaje…

Opustite se jer – POSAO VAŠEG AGENTA JE DA OD POČETKA DO KRAJA PRODAJE BUDE TU ZA VAS!

 

POTREBAN VAM JE AGENT ZA NEKRETNINE?

snezanaluzajic@gmail.com

060 144 04 80

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s