Da li je provizija pljačka ili – zarađen novac?

Ako ste ikada bili učesnik u kupoprodaji nekretnine ili ste samo slušali o tome, sigurno Vam je poznato ovo pitanje.

Ako radite u prometu nekretnina, sigurno Vam je poznat ovaj problem.

Zašto je to tako?  Ko je kriv što uopšte pričamo o tome?

Drage kolege, zašto nas klijenti često doživljavaju kao kamenčić u cipeli?

Poštovani klijenti, zašto proviziju, gotovo po pravilu, doživljavate kao nepravdu?

Suština problema staje u jednu reč: nerazumevanje. Klijenti jednostavno, najčešće ne razumeju zašto treba da plate uslugu  posrednika (kojeg angažuju iskljucivo svojom voljom) jer, gledano iz njihovog ugla – posrednici “ne rade ništa naročito, a uzimaju ogromne pare”.

Ali, ako pitate posrednike, reći će Vam da po ceo dan:

pretražuju ponudu,

telefoniraju, objašnjavaju, prikupljaju informacije,

zakazuju, odlaze na terene, pokazuju,

razgovaraju sa klijentima,

idu u Katastar, Poresku upravu, Poštu, Elektrodistribuciju ili Infostan,

šalju mejlove Notarima, Bankama i klijentima…

Sve ovo –  bez obaveznog  slobodnog dana ili vikenda,  bez prava na  nervozu, umor, dekocentraciju, uvek ljubazni, staloženi i puni razumevanja, bez obzira na vremenske uslove i u terminima koji odgovaraju kupcima i prodavcima…

Naravno, ovde govorimo o agentima koji su profesionalci u svom poslu.

startup-photos

Ipak, svima nam se dešavaju situacije u kojima  naši klijenti tvrde da je cena usluge koja im je pružena, suviše visoka ili još gore – pokušavaju da potpuno izbegnu obavezu koju su preuzeli  potpisujući Ugovor o posredovanju. Zbog toga, pre potpisivanja, uvek treba razumeti šta piše u Ugovoru o posredovanju, jer on obavezno sadrži procenat ili iznos provizije, kao što treba imati u vidu, da izbegavanje plaćanja provizije, posrednika i klijenta može dovesti tamo gde niko ne želi – na sud.

Naravno,  najlakše bi bilo reći  da su za ovakve pojave, krivi isključivo klijenti ali – to ne bi bilo sasvim ispravno,  jer … moramo biti svesni da još uvek plaćamo ceh vremena koje je iza nas a u kom se posredovanjem mogao baviti baš svako, bez ikakvih kriterijuma, često bez elementarne obuke, opreme ili poslovnog prostora.

Godinama, promet nepokretnosti nije bio uređen posebnim zakonom, tako da se nije  vodilo previše računa o tome kakvi se agenti šalju na teren, kakav utisak ostavljaju, koliko znaju i kakve informacije mogu da pruže. Svako je mogao da otvori agenciju a mnogima je bilo najvaznije isključivo – da “uzmu proviziju”.

Kad tome dodamo veoma loša iskustva sa nekim investitorima, duple prodaje stanova, mnogo oštećenih ljudi koji su umesto u svojim domovima, završili u dugim sudskim procesima, postaje razumljiv otpor nekih klijenata prema posrednicima.

Ipak, mnogo toga više nije isto jer, zahvaljujući Zakonu o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, posrednici danas rade na savim drugačiji način.

Sve Agencije  koje ispunjavaju uslove, upisane su u Registar koji je dostupan na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (mtt.gov.rs). Agenti su u obavezi da polože  Stručni ispit , obavezni su i  Ugovori o posredovanju  kao i  osiguranje posla  koje svaka Agencija mora da ima. Uređeno je i  oglašavanje  pa u ponudi,  treba da budu samo  nekretnine  koje se stvarno prodaju, a osnovni uslov za oglašavanje prodaje nekretnine je – Ugovor o posredovanju sa prodavcem.

Bez obzira na to što su posrednici, generalno gledano. poslednjih godina napravili veliki “korak napred” – može i uvek će moći bolje, a za dobrog agenta, nikad neće biti dovoljan samo položen stručni ispit. 

Zakon je dao okvir unutar kojeg se svi krećemo dok radimo, ali mnogo zavisi od pojedinačnih, ljudskih kvaliteta svakog od nas, a najveći izazov za svakog agenta je svakako – sticanje poverenja od strane klijenata. Ono se postiže poznavanjem posla, predanim radom, brigom o interesima kupaca i prodavaca, dobrom komunikacijom, iskrenim i otvorenim odnosom …

Dobri posrednici stalno rade na podizanju nivoa svojih usluga jer znaju da one nisu jeftine.

Nigde na svetu nisu.

Posebna pažnja poklanja se pravnoj sigurnosti svakog posla, a za to su zaslužni prvenstveno naši Advokati a zatim i Javni beležnici, sa kojima imamo odličnu saradnju.

Dakle, dobar posrednik pruža klijentu potpunu uslugu u postupku kupoprodaje i prati ga dok ne završi sve obaveze nakon overe Ugovora, uz poseban akcenat na pravnoj sigurnosti.

Kad je reč o proviziji – dobri posrednici je ne uzimaju, već je zarađuju.

Na Vama je da nas angažujete (ako želite) i ne brinete jer :

UZ PROVERENOG POSREDNIKA, PROVIZIJA NIJE PLJAČKA VEĆ POŠTENO ZARAĐEN NOVAC.

 POTREBAN VAM JE AGENT ZA NEKRETNINE?

Kontaktirajte me na 060 1440 480

                                          snezanaluzajic@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s